محمودرضا نیازی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری ایسنا، با بیان اینکه بطور ماهانه به تمامی واحدهای تولیدی فرآورده های گوشتی استان سرکشی می شود، تصریح کرد: نظارت بر فرآورده های گوشتی محدود به محل تولید نبوده و بر عرضه محصول در بازار نیز نظارت می شود.
وی با بیان اینکه آزمون بافت شناسی از فرآورده های گوشتی به عمل می آید، اظهار کرد: کارشناسان استاندارد فرآورده های گوشتی را مورد آزمایش بافت شناسی قرار داده و در صورت مشاهده موردی مشکوک آن فرآورده را امحاء و از عرضه آن در بازار جلوگیری می کنند.
مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان کرمانشاه تصریح کرد: از ابتدای مرداد سال 1390 طبق دستور سازمان ملی استاندارد استفاده از خمیر مرغ و بافت های غیر مجاز مانند بافت های ریه، جگر، سنگدان، استخوان و پوست در تولید فرآورده های گوشتی ممنوع است و در صورت مشاهده هرگونه تخلف به شدت با واحد متخلف برخورد می شود.
به گفته نیازی از همان تاریخ تاکنون واحدهای تولیدی فرآورده های گوشتی به شدت کنترل شده و اجازه استفاده از چنین موادی به آنها داده نمی شود.
نیازی با اشاره به نامه اخیر معاونت غذا و دارو به سازمان ملی استاندارد مبنی بر ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در فرآورده های گوشتی اظهار کرد: این مورد از سه سال پیش تاکنون در دستور کار ادارات کل استاندار سراسر کشور قرار دارد.
مدیر کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان کرمانشاه در ادامه از امحاء 2700 کیلوگرم فرآورده گوشتی آلوده در استان طی سال جاری خبر داد و اظهار کرد: این محصولات به دلیل عدم رعایت استانداردهای ملی در تولید آنها امحاء شدند.
وی با اشاره به وجود 12 واحد تولیدی فرآورده های گوشتی در سطح استان، اظهار کرد: از این تعداد شش واحد به تولید همبرگر اختصاص داشته و شش واحد دیگر نیز کار تولید سوسیس و کالباس را بر عهده دارند که چهار واحد از آنها در کنار تولید سوسیس و کالباس، همبرگر نیز تولید میکنند.
نیازی با اشاره به نظارت استاندارد بر فعالیت تمامی این واحدها، اظهار کرد: یکی از این واحدها در سال جاری به دلیل عدم رعایت استانداردها پلمپ و 1720کیلوگرم از محصولات آن امحاء شد که هنوز هم اجازه فعالیت به این واحد داده نشده است.
مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان کرمانشاه تصریح کرد: هفته گذشته نیز یک تن فرآورده گوشتی آلوده امحاء شد.
نیازی استفاده از گوشت حیواناتی مانند گربه را در تولید سوسیس و کالباس شایعه دانست و تاکید کرد: چنین مواردی به هیچ عنوان صحت نداشته و حتی یک مورد از اینگونه موارد گزارش نشده و در بازرسی ها دیده نشده است، زیرا آزمایشات بافت شناسی بر روی فرآورده گوشتی انجام شده و نوع گوشت مصرفی مشخص می شود.
نیازی گفت: سازمان ملی استاندارد در زمینه سلامت مردم هیچگونه اغماضی نخواهد کرد و تمامی محصولات و فراورده های گوشتی را چه در مکان تولید و چه در زمان عرضه تحت نظارت دارد.
نظرات شما عزیزان: